// Do something...

Blog

Latest Industry News

Wielrenner Herman (82) valt uurrecord aan: “Ik verwacht 250 supporters om me naar de overwinning te schreeuwen”

Na een halfjaar voorbereiding en trainingen is Herman De Ridder er helemaal klaar. “De trainingen van de voorbije maanden hebben ervoor gezorgd dat ik zondag met vertrouwen de recordpoging kan starten”, zo vertelt Herman. “Via trainingen thuis met schema’s op basis van mijn hartslag en door de vele trainingen op de piste in Gent lijkt het haalbaar om het record scherper te stellen. Een uur alles geven op mijn leeftijd vraagt toch een serieuze inspanning. Ik heb er vertrouwen in, maar ik zal opgelucht zijn wanneer ik na 60 minuten met succes over de streep bol.”

Vanuit Kalmthout vertrekken verschillende bussen met supporters om Herman naar de overwinning te schreeuwen. “Alles samen verwachten we zo’n 250 supporters en dat betekent in elk geval een extra stimulans om het tot een goed einde te brengen. Maar eenmaal op de fiets hoor of zie je die supporters niet. Dan ben je zo gefocust om tussen die lijnen te blijven fietsen en naar de coach te kijken, die per ronde aangeeft of we nog op schema zitten”, aldus nog de afgetrainde 80-plusser.

Die coach is Timothy Vangheel, die zich bijschoolde naar aanleiding van het werelduurrecord van Victor Campenaerts. “Op basis van tests maakten we trainingsschema’s en gingen we trainen op de piste in Gent. Hermans conditie is nu top. Uit de trainingen weten we dat rondetijden van 25 seconden haalbaar zijn. Bij elk rondje laten we hem weten of hij te traag, te snel of precies op schema zit. Indien nodig kunnen we onmiddellijk bijsturen. Wanneer we die 25 seconden kunnen aanhouden, haalt Herman net wel of net niet de 36 kilometer. De piste in Gent is 250 meter en dat is een verplichte lengte, wil je het record nadien laten homologeren”, legt Timothy Vangheel uit.

Thuisblijvers kunnen de uurrecordpoging van Herman De Ridder volgen via de Facebookpagina ‘Herman De Ridder – uurrecord 80+’. Praktisch: 13u, overdekte wielerbaan Wielercentrum Eddy Merckx, Strandlaan 3, Gent (Blaarmeersen), gratis toegang. Bij succes wordt Herman gevierd op het binnenplein van de piste en bij thuiskomst rond 17u in café ’t Centrum in Heide.


Back to top